Leven met snurken


snurk

Leven met snurken en apneu

Auteur
N. de Vries; P. van Mechelen

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum

ISBN
9789031350506

Verschenen
4 maart 2008

Type
boek (160 pagina’s)

Prijs
€ 22.50

Omschrijving

Ook vannacht liggen er weer een paar honderdduizend partners wakker. Sommigen zijn al voor de zekerheid in een andere kamer gaan slapen. Snurken is een serieus probleem: er zijn naar schatting een miljoen stevige snurkers in Nederland! Maar weinigen zien aanleiding om met het snurken naar de dokter te gaan. Belangrijkste reden: men denkt ‘dat er toch niets aan te doen is.’ En dat is niet waar!
Iedere snurker zou zich bovendien moeten afvragen of hij geen apneu heeft: ademstilstand tijdens het slapen. Mensen met apneu lopen serieuze (gezondheids)risico’s.

Het boek Leven met snurken en apneu is het eerste deel van een nieuwe serie Leven met…, met een nieuwe redactie waarin lichamelijke aandoeningen zullen worden behandeld en waarbij ook aandacht wordt gegeven aan de psycho-sociale aspecten.  

Voor wie?

Het boek richt zich op degenen die met hun klachten, ziektes en aandoeningen moeten leren leven, de patiënten zelf. Maar het boek is zeker zo interessant voor degenen die hulp bieden; artsen, verpleegkundigen en paramedici in de eerste en tweede lijn om te gebruiken bij de patiëntenvoorlichting.  Het boek bevat inhoudelijke tips, richtlijnen en praktische voorbeelden voor zowel behandeling als zelfhulp. Leven met snurken en apneu is een uitstekend hulpmiddel ter ondersteuning van en als voorbereiding op de behandeling.

Nader kennismaken?

Bekijk hier de inhoudsopgave.
Bekijk hier een proefhoofdstuk.

Activate your electronic access to the International Journal of Behavioral Medicine here